Відкриття навчально-практичного центру з професій електрозварник ручного зварювання, електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних зварювальних машинах, зварник

DSC_4548

Чернівецький професійний ліцей автомобільного сервісу Відкриття навчально-практичного центру

Сьогодні 13 грудня 2018 року на базі нашого ліцею відбулося відкриття навчально-практичного центру з професій електрозварник ручного зварювання, електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних зварювальних машинах, зварник.

Головною метою діяльності навчально-практичного  центру є удосконалення практичної підготовки учнів, слухачів, які навчаються за професією «електрозварник ручного зварювання»,  впровадження в навчальний процес новітніх виробничих технологій.

Це знакова подія не лише для працівників та учнів навчального закладу, але й для міста і регіону в цілому. Навчально-практичний центр надасть велику можливість для майбутніх молодих спеціалістів здобути якісні знання,  практичні навички у роботі з сучасними високоякісними матеріалами і обладнанням, опанувати новітні технології, бути конкурентоспроможними  на ринку праці та відповідати вимогам сучасності.

e85a37e90320336591dfdf5c8616a9deНовостворений навчально-практичний центр здійснюватиме навчання учнів за професіями «електрозварник ручного зварювання», «електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах», «зварник». На базі центру  здійснюватиметься стажування робітників підприємств з використанням технологічних інновацій, стажування майстрів виробничого навчання та викладачів професійно-теоретичної підготовки навчальних закладів за галузевим спрямуванням. Заклад надаватиме послуги з перепідготовки та  підвищення кваліфікації  незайнятого населення міста, області, України.

Сучасний ринок праці та активний розвиток суспільно-орієнтованої освіти України, зокрема професійної, висуває все більші вимоги до конкурентоспроможності майбутніх кваліфікованих робітників, тому перспективи розвитку закладів професійно-технічної освіти не лише у співпраці з роботодавцями,  а й у розширенні соціального партнерства та міжнародного співробітництва з провідними корпораціями та компаніями.

DSC_4406

На урочисте відкриття центру до нас завітали:

Павлюк Михайло Вікторович – виконуючий обов»язки голови Чернівецької обласної державної адміністрації

Палійчук Оксана Михайлівна – директор Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації

Кожолянко Любов Мирославівна – директор Чернівецького обласного центру зайнятості

Тимошенко Іван Миколайович – директор Чернівецького міського центру зайнятості

Бурченко Лілія Іванівна – заступник начальника управління освіти і науки, начальник відділу професійної освіти ліцензування

Микитюк Світлана Миколаївна – директор навчально методичний центр професійно-технічної освіти Чернівецької області

Роботодавці, директори закладів професійно-технічної освіти.

Право перерізати стрічку для відкриття навчально-практичного центру надалося кращим учням ліцею: Демків Віталію, Кеверига Івану, Петрейко Григорію. Освятив центр о.Руслан Української Греко-Католицької церкви.

Відкриття навчально-практичного центру чергове ствердження, що ми живемо і будемо жити, і що  професійно-технічна освіта в Україні розвивається  і що за нею майбутнє.

ФОТО